Arctic Fund Management kjøper Solstens forvaltningsvirksomhet, går det frem av en pressemelding.Aksjefondene Solsten Nordic Equities Fund og Solsten Norwegian Equities Fund kommer dermed inn under Arctic-paraplyen. Forvaltningen og fondene vil bli videreført.- Solstens forvalterteam har levert meget gode resultater og vil bidra til å styrke forvaltningskompetansen i Arctic Fund Management innen det nordiske og globale investeringsuniverset, heter det. Arctic viser videre til i stor grad sammenfallende forvaltningsfilosofi og investeringsprosess, noe som «vil gi økt kraft i gjennomføringen av forvaltningsstrategien».Solsten-forvalterne Tore Mengshoel, Sindre Sørbye og Ole Dahl vil inngå i investeringsteamet, under ledelse av investeringsdirektør Albert Collett. Forvalterne vil gå inn i partnergruppen i Arctic Fund Management.Etter oppkjøpet vil teamet bestå av 15 spesialister innen forvaltning, makro-, sektor- og selskapsanalyse.Arctic Fund Management vil etter oppkjøpet tilby åtte fond, fem aksjefond og tre rentefond, og selskapet har som mål å bli Norges ledende uavhengige kapitalforvalter for institusjoner og formuende privatpersoner.