Lånekassen - logo fra www.lanekassen.no

Lånekassen kutter renten til all time low

Fastrentene i Lånekassen settes ytterligere ned fra 1. juli og blir tidenes laveste.

Fastrentene i Lånekassen vil fra 1. juli være 1,549 prosent for tre års bindingstid, 1,874 prosent for fem år og 2,511 prosent for ti år.For alle fastrentene er dette en liten nedgang sammenlignet med dagens nivå. Også den flytende studielånsrenta fra 1. juli er rekordlav, på 1,825 prosent, går det fram av en pressemelding fra Lånekassen.Kunder som ønsker å binde renta fra 1. juli, kan gjøre det i perioden 10.– 17. juni. Ikke alle med flytende rente kan binde renta. Kunder som for eksempel har mindre enn tre år igjen av nedbetalingstiden, som får støtte til utdanning eller som har avbrutt en tidligere fastrenteavtale for mindre enn to måneder siden, kan ikke binde renta. De som avslutter utdanningen sin i vår, kan imidlertid søke om fastrente nå.482.300 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 147.000 har fast rente. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også