Søndagens aksjetips

Kan dette være starten på en fantastisk oppgang til ny all-time high med solid margin - eller er det bare en pause før det blir svarte natta?

Personlig økonomi

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 2,3 prosent, fra 604,78 til 590,87 forrige uke.De siste 12 månedene har hovedindeksen på Oslo Børs da falt 6,0 prosent. Siden nyttår har den falt 3,2 prosent og den siste måneden har den falt 1,1 prosent. Hovedindeksen ligger da 10,65 prosent under all-time high.Oslo Børs konsoliderte som ventet forrige uke, men fallet ble litt større enn vi ventet forrige søndag. På det laveste var den nede i 574,99 før den hentet seg kraftig inn igjen fredag, med en oppgang på 2,72 prosent, uten at omsetningen var veldig mye å skryte av. Den var riktignok opp fra starten av uken, men bare på nivå med torsdagens.Indeksen brøt såvidt tilbake gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt og testen blir om det holder kommende uke. Etablerer den seg over vil det signalisere at det gyldne krysset holder og kanskje være en bekreftelse på at fallet var forbigående, slik vi også har antydet de siste søndagene.Kjøpsmulighet?Det er fremdeles smart å være ekstra på vakt, men så lenge den positive undertonen i RSI-chartet holder, tilsier det at korreksjoner ned kan være forbigående og kjøpsmuligheter.Den siste tilbakegangen fra 623-nivået kan også være siste skulder i en omvendt holde-skulder formasjon (OHS), og hvis analysen vår er riktig kan denne korreksjonen i så fall være en gylden anledning til å vekte seg opp før en oppgang på over 20 prosent.Hvis det utvikler seg videre til en OHS - med halslinje på rundt 622 - vil et brudd på denne signalisere at det kan komme en oppgang til 730. Kanskje i løpet av de kommende 12 månedene.Konsolideringen mellom 520 og 666 har nå pågått i tre år, og da er det ikke umulig at det snart kan være duket for ny oppgang. Og hvis den stigende trenden vi har tegnet er riktig kan potensialet være enormt og mye større enn opp til 730.Viktig forutsetningHvis den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter vil det støtte en videre oppgang. Ikke nødvendigvis helt opp til toppen i trenden, men det er en forutsetning for videre oppgang. Og fortsetter den uavbrutt vil den hele tiden støtte en utvikling med stigende bunner i hovedchartet.Men for at det skal slå til må også den lange fallende topplinjen i RSI-chartet brytes. Frem dit er det et godt stykke, men igjen - så lenge den positive undertonen fortsetter uavbrutt vil den på et eller annet tidspunkt også resultere i et brudd på den fallende trendlinjen. Det trenger ikke skje i løpet av det kommende året, men det er gode muligheter for det.Timet riktig kan et bet i en bull-ETF gi veldig god uttelling, men vi kan ikke garantere at den laveste bunnen det kommende året var forrige ukes bunn på 574,99.Fremdeles ruglete og farligPå kort sikt kan det også fremdeles bli ruglete, og et brudd på den stigende trenden vi har tegnet kan ødelegge dette positive tekniske bildet. Det vil imidlertid forutsette at den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet fortsetter, uten å bli brutt, og at den stigende trendlinjen blir brutt.Og skulle hovedindeksen fortsette ned gjennom de tekniske støttenivåene på rundt 565, 560, 540, 520 og 515, kan den over syv år lange oppgangstrenden være over. Og da kan det bli svarte natta i aksjemarkedet.Foreløpig er det faktisk større mulighet for en oppgang til ny all-time high, men det kan likevel være smart å være lett på foten og legge stop loss som man er komfortabel med.

teknisk analyse
søndagens aksjetips
Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse