Studentene får ekstra studiestøtte

Neste år vil studenter få en ekstra uke med studiestøtte, og senere blir støtten utvidet til å gjelde hele juni. Det vedtok Stortinget fredag.

– Vi er veldig glade for at planen endelig er vedtatt. Det er ingen tvil om at dette er et svært viktig tiltak for å gi studenter mer tid til studiene. Derfor er det gledelig at alle partiene på Stortinget nå støtter en plan for opptrapping, sier Therese Eia Lerøen, leder i Norsk Studentorganisasjon, i en pressemelding.I dag kan studenter få studiestøtte i ti måneder. I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen en opptrappingsplan som vil bety at studenter med full studiestøtte også vil få lån og stipend inn i juni måned.Den 11. måneden med studiestøtte vil være en realitet i 2020. Som et ledd en gradvis utvidelse av studiestøtte vil støtten øke med en ekstra uke allerede neste år. (©NTB)