Bitcoin verdt flere hundre millioner kroner stjålet av hackere

Bitcoin-valutaen har stupt med mer enn 20 prosent etter at det ble kjent at rundt 560 millioner kroner av den elektroniske valutaen ble stjålet fra en børs i Hongkong.

Bitcoin. Foto: Rick Bowmer, Scanpix.
Personlig økonomi

– I dag oppdaget vi et sikkerhetsbrudd som gjorde at vi har besluttet å stanse all handel på Bitifnex, opplyste Hongkong-selskapet sent tirsdag kveld.Ifølge Bloomberg har hackere stjålet 119.756 bitcoins, som er verdt om lag 560 millioner norske kroner med dagens valuta. Hvordan de ble stjålet er foreløpig uklart.Tyveriet i Hongkong er det største bitcoin-tyveriet siden den Tokyo-baserte bitcoin-børsen MtGox ble svindlet for bitcoins med en verdi på over 4,2 milliarder kroner i 2014.

bitcoin
penger
hong kong
Nyheter
Næringsliv
Makro