iphone, smarttelefon

Datatilsynet vil ha sletting på brukte mobiler

Datatilsynet kommer til å foreslå at de som tar imot brukte mobiltelefoner i returordningen, får ansvar for å slette personopplysninger.

Datatilsynet kommer til å foreslå at de som tar imot brukte mobiltelefoner i returordningen, får ansvar for å slette personopplysninger.Ifølge NRK vil forslaget også vil gjelde datamaskiner og andre elektroniske gjenstander med minne.– Vi mener kommunene og forhandlerne burde ha ansvaret for personopplysningene som ligger lagret på enhetene som innleveres. Da er det også i deres interesse å ikke levere det til hvem som helst, men faktisk sørge for at det blir håndtert på en god måte, sier juridisk rådgiver Tobias Judin i Datatilsynet. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også