Delphis ferske favorittaksje

Delphi-forvalter Øyvind Fjell. Foto: Delphi

Suksessforvalter åpner dører i aksjemarkedet.

Øyvind Fjell har gjort det til en vane å slå markedet med sitt aksjefond Delphi Nordic.Men i juli måtte han for en gangs skyld gi tapt.Fondet steg 4,5 prosent, mens referanseindeksen VINX Benchmark Cap la på seg 0,6 prosent.Så langt i år er fondet opp 2,2 prosent, mot referansens minus 3,1 prosent.De siste 12 månedene kan forvalter Øyvind Fjell skilte med 18,8 prosent avkastning, mens referanseindeksen har steget én prosent.Over tre år har Fjell klart 33,0 prosent i snitt per år, mot referansens 17,9 prosent.- Høyere enn før BrexitForvalteren karakteriserer juli som en sterk måned for de nordiske børsene, med 3-6 prosent oppgang. Helsinki-børsen var sterkest, Oslo Børs svakest.- Ved utgangen av måneden kan vi dermed konstatere at børskursene nå ligger høyere enn de gjorde i forkant av Brexit-avstemningen. Det var det knapt noen som hadde gjettet i etterkant av selve avstemningen, påpeker Fjell i månedsrapporten.Han tror spesielt børsenes allerede svært negative sentiment før avstemningen kan forklare noe av oppgangen, samtidig som fallet i obligasjonsrentene har bidratt til at alternativavkastningen i aksjemarkedet ser mer attraktiv ut.- Dette er en utvikling som kan vise seg å vedvare, hevder Fjell.På sektornivå viste råvarer vei i juli, mens energisektoren falt.- Betydelig underprisetSom positive bidragsytere i porteføljen trekker Fjell frem gruveselskapet Boliden, som steg nye 15 prosent og fortsatte sin gode trend.- Vi har vektet oss opp siden årsskiftet, og synes fortsatt at selskapet ser fornuftig verdsatt ut, gitt god underliggende utvikling. Også svenske Thule, kjent blant annet for sine sykkelstativ og takbokser, ser ut til å gå på skinner. Selskapet leverer både finansielt og operasjonelt, slik vi ser det, skriver forvalteren.Han fokuserer også på den svenske vindus- (og dør)produsenten Inwido, som er et relativt nytt bekjentskap i Delphi Nordic-porteføljen.- Selskapet vokser pent i det nordiske markedet, samtidig som det har et stort potensiale også utenfor hjemmemarkedet. Vi mener selskapet er betydelig underpriset på dagens kurser, hevder Fjell.SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget) havnet på den negative siden i juli, etter en noe svakere rapport for 2. kvartal enn forventet. Forvalteren liker fortsatt det han ser, og beholder selskapet i porteføljen.Mer positiv til børsenFjell er nå mer positiv til børsutviklingen enn tidligere - av flere grunner.- For det første håndterte markedet en negativ begivenhet som Brexit på en mye bedre måte enn forventet. For det andre ser det ut som at makrodata har kommet inn noe over forventning den siste tiden, noe som er positivt for utviklingen i 2. halvår 2016 og inn i 2017, avslutter han.De fem største postene i Delphi Nordic er (per 31/8) Novo Nordisk (9,49 prosent), Pandora (6,63 prosent), Vestas Wind Systems (6,43 prosent), Genmab (5,38 prosent) og DSV (4,16 prosent).