Kan komme snø siste uken i sommerferien

Lavtrykket fra Vestlandet gir kald og nordlig luft i det meste av Norge, og det kan komme snø i de høyeste fjellovergangene.

Personlig økonomi

Mange går inn i sin siste uke med sommerferie, og det er duket for Øyafestivalen i Oslo. Det kan bli en kald fornøyelse for mange.– Det blir veldig kjølig, og onsdag og torsdag vil temperaturene være lave for årstiden over hele landet, bortsett fra i Troms og Finnmark. Vi får snev av både høst og vinter, sier Geir Ottar Fagerlid, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til NTB. Dette er ikke uvanlig ifølge statsmeteorologen.– Folk må kle segPå tross av at det meldes om temperaturer helt ned på åtte grader når Øyafestivalen braker løs onsdag, er ikke PR-sjef, Jonas Prangerød, bekymret.– Parken ser fin ut og vi har hatt regn på festivalen de siste to årene, så jeg tror det skal gå fint. Folk må bare kle seg etter forholdene, men vi har et publikum som er vant til det, sier Prangerød.SnøVerre vil det kunne bli for dem som bruker de siste feriedagene sine i fjellet.– Det vil kunne komme snøbyger i de høyeste fjellovergangene, også i Sør-Norge, og turister som overnatter i fjellet, vil plutselig kunne våkne til snø, sier statsmeteorologen.Han sier det kan være greit å varsle folk om dette.NedbørsrekordSommeren har vært preget av bygevær over hele landet. Bergen har notert ny nedbørsrekord, og på Bygdøy i Oslo ble det i helgen målt 55 millimeter nedbør på to timer. Dette skjer bare hvert 25. til 50. år. Til og med Sivilforsvaret måtte bistå i forbindelse med regnværet på Østlandet i helgen, og mandag og tirsdag er det varslet om flomfare på Vestlandet. (©NTB)

værvarsel
flom
snø
Nyheter
Personlig økonomi