Kan tape pensjon, men flytter ikke

5.000 av Silvers 23.000 kunder kan flytte fra det konkurstruede selskapet og slik unngå å tape pensjon. Likevel flytter de ikke

Foto: iStockphoto
Personlig økonomi

I motsetning til de 18.000 kundene som har ordinære fripoliser i Silver, kan 5.000 av de 23.000 kundene fortsatt flytte pengene sine til andre pensjonsselskaper og dermed unngå å tape penger hvis ikke Silver oppfyller kapitalkravene som kreves for at selskapet kan drive videre. Men det gjør de ikke, ifølge Silver, skriver DN- Kunder som har produkter med investeringsvalg har lenge stått fritt til å flytte, men flyttingen fra oss er svært begrenset, sier kommunikasjonsdirektør Jon Haugan i Silver.Årsaken til at de 18 000 andre kundene ikke kan ta med seg fripolisen sin til et annet selskap, er at flyttemarkedet er stengt i påvente av at selskapene er ferdig med å oppreservere fripolisebestanden, for å ta høyde for at vi lever lenger, opplyser avisen.Administrerende direktør Tor Sydnes i rådgivingsselskapet Gabler sier til DN at han skjønner ikke hvorfor de av Silvers kunder som kan flytte, ikke flytter pensjonskapitalen sin.- Det ser ut som departementet med denne presiseringen forbereder seg på at Silver skal gå overende. Det man har trodd til nå er at fripolisene må nedskrives hvis det ikke er nok midler til å dekke forpliktelsene, men at produkter med investeringsvalg har vært rimelig trygge. Nå sier Finansdepartementet at de kommer til å bli utsatt for samme avkortning. De kundene som kan, bør komme seg ut så fort som mulig, sier Sydnes til avisen.- Jeg tror ikke de vet at pengene er utrygge, fortsetter Sydnes.

silver
pensjon
fripolise
Nyheter
Personlig økonomi