<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ordfører i Lofoten vil ta betalt av turistene

Turistene feilparkerer og fyller opp søppelkassene. Nå vil ordføreren i Flakstad kommune i Lofoten ta betalt fra de besøkende.

    Publisert 5. aug. 2016 kl. 10.58
    Oppdatert 5. aug. 2016 klokken 10.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord

    Lofoten blir et stadig mer populært reisemål. Turistene strømmer til, det gir klingende mynt i kassa for overnattingssteder og handelsnæringen, men også en del utfordringer for kommunene og innbyggerne.– Man klarer ikke å forstå omfanget av turismen før man har sett det med egne øyne, sier Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal (Ap) til avisa Nordlys. Ordføreren viser til at han selv så hele 70 telt i Kvalvika for noen dager siden.Tidligere kunne kommunen tømme søppelkasser i populære områder én gang i uka. Nå må de tømmes daglig, noe som koster penger for kommunen.Ordføreren skulle gjerne tatt direkte betalt per turgåer, men ser heller for seg en løsning med parkeringsavgift. Målet er å få på plass en parkeringsløsning innen neste sommer.Han vil at inntektene fra en slik avgift skal tilfalle innbyggerne gjennom ulike folkehelsetiltak.Torsdag kveld meldte politiet om utstrakt ulovlig parkering rundt Fredvang i Flakstad kommune. Ordføreren var da også i kontakt med politiet. Politiet varslet at de fra fredag vil være på stedet for å skrive gebyrer.