Preikestolen stengt grunnet været

Politiet har stengt stien opp til Preikestolen på grunn av meldinger om nedbør og storm. Flere nedkjølte og skadde turister har allerede fått hjelp av helsepersonell.

Personlig økonomi

– Det er ikke tilrådelig å gå i fjellet nå. Hovedgrunnen til at stien til Preikestolen er stengt er for å gi Norsk Folkehjelp og annet helsepersonell arbeidsro. Det er flere turister som trenger hjelp. Det meldes om et beinbrudd, hjerteproblemer og nedkjøling, sier operasjonsleder Kjetil Føyen til Aftenbladet.Norsk Folkehjelp har nå tømt Preikestolen-platået for folk, og en varmestue i nærheten av stien er åpnet.Føyen opplyser også at politiet vurderer å stenge stien til fjellet Kjerag i Lysefjorden.Meteorologisk institutt sendte søndag OBS-varsel med meldinger om store nedbørsmengder og kraftig vindkast i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane. (©NTB)

reiseliv
ekstremvær
Nyheter
Personlig økonomi