Sherpatrapp gir rekord på Hallingskarvet

For to år siden ble sherpaer fra Nepal ferdige med steintrappen på Hallingskarvet. Siden da har antall besøkende økt, og i år ligger det an til rekord.

Personlig økonomi

På fem uker har 18.000 mennesker tatt seg opp på det karakteristiske Hallingskarvet, som er det høyeste fjellet i Buskerud, melder NRK.– Alle vil til Hallingskarvet for å gå denne stien. Det er lettvint, og du kommer inn til Prestholtseter, som ligger 250 meter fra nasjonalparkgrensa. Det er trygt for alle, både eldre og yngre, sier Petter Braaten i Statens Naturoppsyn om trappen sherpaene bygget.– Den var en god investering. Den sparer terrenget for slitasje, noe som er viktig for å bevare nasjonalparken. Men den er også viktig for den lokale verdiskapningen, turistmaskinen og Hol kommune, forklarer Braaten.På Prestholtseter gir den økte trafikken utslag på salget. På en god dag går det med 50 liter vaffelrøre og 35-40 liter rømmegrøt, forteller Ola Uthus, som ligger an til å sette salgsrekord. (©NTB)

hallingskarvet
hardangervidda
fjell
Nyheter
Personlig økonomi