Søndagens aksjetips

Oppgangen på ukens to siste dager var positivt. Kommende uke kan danne et fundament for videre oppgang, men det forutsetter et par ting.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Hovedindeksen steg marginalt sist uke, fra 612,63 til 612,78. Oppgangen i år er da fremdeles på skarve 0,4 prosent. Den siste måneden har indeksen steget 0,7 prosent. De siste 12 månedene har Oslo Børs falt 4,1 prosent og ligger da 7,3 prosent under all-time high på 666,68 intradag og 660,01 slutt den 20. april 2015.Potensialet i det blåForrige søndag skrev vi at usikkerheten hadde økt, etter at indeksen hadde brutt ned gjennom halslinjen i den store omvendte hode-skulder formasjonen (OHS). Det hadde også blitt utviklet en liten hode-skulder formasjon som varslet at det kunne komme et fall tilbake til 605-nivået.Hovedindeksen falt til 599,52 på det laveste intradag onsdag, før den hentet seg litt inn og endte på 601,45. Torsdag og fredag steg indeksen 1,9 prosent og endte såvidt over foregående fredag. RSI endte i tillegg såvidt over 50-nivået. Små lyspunkt med håp.Som forrige søndag holder vi fremdeles på at slike, små korreksjoner kan gi kjøpsmuligheter så lenge den lange, positive undertonen i RSI-chartet holder.Uten OHS-formasjonen er ikke det langsiktige potensialet lenger like tydelig, men utover det er det tekniske bildet omtrent som for en uke siden. Dog med den forskjellen at potensialet fra den lille HS-formasjonen ble tatt ut i løpet av uken som gikk.Med den korreksjonen er litt av usikkerheten nullstilt, men faren for et nytt tilbakefall og en ny nedtur er ikke over med det.Kommende ukeHovedindeksen testet den tekniske motstanden på 612-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt fredag. For å øke sannsynligheten for videre oppgang må disse bekreftes, ved at indeksen etablerer seg på oversiden samtidig som RSI etablerer seg over 50-nivået igjen. Det må skje for å danne et fundament for videre støt opp mot 618 og kanskje 623, uten at det vil endre det store bildet nevneverdig.Oslo Børs må etablere seg over både 623- og 633-nivået for å øke sannsynligheten for ny all-time high i løpet av høsten.Det store bildetDen stigende sekundærtrenden gir fremdeles rom for en oppgang til ny all-time high i løpet av høsten, og hvis den stigende hovedtrenden vi har tegnet her tidligere er riktig kan potensialet fremdeles være enormt og mye større enn opp til 730.Det forutsetter imidlertid at den lange, positive undertonen i RSI-chartet holder, at hovedindeksen ikke faller under 200-dagers gjennomsnitt og 590-nivået igjen og bryter den stigende sekundærtrenden. I tillegg må hovedindeksen etablere seg over 623- og dernest 633-nivået. I løpet av kommende uke kan mye bli avklart.På lang sikt gjenstår også det siste, store hindret - den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Den signaliserer fremdeles fare for tilbakefall og var trolig også medvirkende til korreksjonen i forrige uke og at det buttet over 630-nivået. Et eventuelt brudd på denne trendlinjen er fremdeles nesten like langt unna som for en uke siden.

søndagens aksjetips
aksjetips
teknisk analyse
Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse