- Svak sikkerhet på betalingsapper

Betalingsapper har få kontroller ved registrering av betalingskort. Bankene synes likevel ikke at svindelmulighetene er et problem.

Personlig økonomi

– Med tilgang kun til opplysningene på kortet får du i realiteten muligheten til fri bruk. Det er ingen kontroller, verken i form av pin eller BankID, skriver Finansfokus.Nettstedet har vært i kontakt med flere banker, som Danske Bank, DNB og SpareBank1, og spurt om deres vurdering av sikkerheten ved de vanligste betalingsappene, Vipps, MobilePay og mCash.Ifølge bankene, er det ikke nødvendig å regulere sikkerheten ytterligere, ved for eksempel å bruke BankID ved førstegangsregistrering av kredittkort.– Sikkerhet vil alltid måtte veies opp mot brukervennlighet og vi er ikke enig i at dette kan kalles et sikkerhetshull, sier kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank.Finanstilsynet mener også at det ikke er noe grunn til bekymring når det gjelder sikkerheten.– Det er Finanstilsynets oppfatning at det er etablert god oppfølging av den totale sikkerheten rundt tjenestene, selv om det kan være vanskelig å få det hundre prosent vanntett, sier tilsynet. (©NTB)

vipps
mobilepay
mcash
danske bank
finanstilsynet
Nyheter
Personlig økonomi