Flypassasjerer bes unngå bruk av Samsung-telefon

Det amerikanske luftfartsverket (FAA) ber reisende om å ikke bruke Samsungs nye modell Galaxy Note 7 om bord på fly, på grunn av risikoen for batterieksplosjoner og brann.

Det amerikanske luftfartsverket (FAA) ber reisende om å ikke bruke Samsungs nye modell Galaxy Note 7 om bord på fly, på grunn av risikoen for batterieksplosjoner og brann.
Personlig økonomi
Grunnen er risikoen for batterieksplosjoner og brann.Reisende frarådes å slå på eller lade mobilen om bord, og FAA sier at mobiltelefonene ikke skal pakkes i bagasje som sjekkes inn. Flyselskaper og luftfartsmyndigheter er bekymret for at mobilen kan begynne å brenne.Samsung Electronics tilbakekalte forrige uke den nye toppmodellen Galaxy Note 7 kun to uker etter lanseringen, etter at det var registrert 35 tilfeller der batterier har eksplodert under lading. Det sørkoreanske selskapet stoppet også salget i ti land, blant dem Australia. De australske flyselskapene Qantas, Jetstar og Virgin besluttet på eget initiativ at passasjerer ikke får bruke eller lade Samsung-telefonen mens flyet er i luften. (©NTB)