– Før torsdag var varmerekorden i Rogaland målt til 26,2 grader i Sauda i 2002. Den nye rekorden er ikke så langt unna norgesrekorden for september, som er 28,5 grader, sier vakthavende meteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt til NTB.Larsgård understreker at tallene må tas med forbehold før de kontrolleres av klimaavdelingen fredag.Flere steder i landet har gradestokken hittil i september krøpet over normaltemperaturene.– Vi har regnet ut at temperaturen flere steder i Sør-Norge har vært fire grader over normaltemperaturen, forklarer Larsgård, som vedgår at det dessverre ikke vil forbli slik resten av måneden.– I morgen får vi en temperaturnedgang på Vestlandet og østafjells. Høytrykket går videre til Nord-Norge, som vil få mer av høytrykket i helgen. Temperaturen vil stige med opptil to grader. (©NTB)