<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stordalens kjøper nytt privatfly

Mangemilliardær Petter Stordalen har i mange år eid et Cessna Citation Sovereign jetfly, men nå oppgraderer han flyparken.

    Publisert 23. sep. 2016 kl. 12.40
    Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 13.13
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 292 ord
    Eivind Yggeseth

    Aksjeselskapet Jetfly, eid av Stordalens Home Invest, gikk nylig til innkjøp av et flunkende nytt Bombardier Challenger 350. Det er et business-jetfly som kan fly nonstop i over syv timer og har plass til ti personer.Maskinen skal etter planen leveres fra Bombardier og importeres til Norge i disse dager. Det fremgår av en leieavtale mellom Jetfly og Sundt Air som Kapital har fått tilgang til.- Det nye flyet blir levert i disse dager, bekrefter Stordalen overfor Kapital.- Cessna-flyet skal selges i løpet av kort tid. Det nye flyet er omtrent av samme størrelse som det gamle, men det har litt lengre rekkevidde og bruker mye mindre drivstoff. Det nye flyet er også bedre å jobbe fra, fordi det blant annet har wi-fi, sier Stordalen.Innkjøpsprisen på Cessna-flyet som nå skal selges skal i sin tid ha vært drøyt 100 millioner kroner. Luftfartøyet var ved årsskiftet bokført til 45 millioner kroner i balansen i årsregnskapet til kommandittselskapet Jetfly.Jetfly KS hadde i fjor inntekter på 13,2 millioner kroner og fikk et resultat etter skatt på 3,8 millioner kroner.Stordalen forteller at det nye flyet både skal brukes av ham selv og leies ut til andre. Det samme har han gjort med Cessna-flyet.- Jeg har selv relativt mye reisevirksomhet, men det vil også bli leid ut til andre når jeg ikke bruker det, sier Stordalen til Kapital.Bombardier har ifølge Kapital tidligere oppgitt en basispris for tilsvarende fly på 25,9 millioner amerikanske dollar. I tillegg kommer kostnader for endel ekstrautstyr. Kilder i bransjen forteller at prisen på det nye flyet til Stordalen (inkludert ekstrautstyr) sannsynligvis beløper seg til minst 27 millioner dollar, tilsvarende over 220 millioner kroner med dagens kurs.Flyet er av samme type som Warren Buffett oppgraderte flyparken til privatflyselskapet Netjets med i fjor.Kapital finner du her!