Foto: First Securities

Analytiker tror bankene setter opp renten

Norges Bank lot renten være uendret, men analysesjefen i Swedbank tror likevel at bankene kommer til å sette opp boliglånsrenten.

Selv om sentralbanken ikke har justert sin rente det siste halvåret, har pengemarkedsrentene steget etter sommeren, skriver Dagens Næringsliv.– De norske bankene kommer til å heve renten på boliglån. Argumentene er gode for det, sier analysesjef Pål Ringholm i Swedbank. Han viser til at det er blitt dyrere for bankene å låne inn pengene som finansierer boliglånene.Nordea har allerede økt utlånsrenten med 0,2 prosentpoeng. Sjefen for Sparebank1 SMN har signalisert at han er i tankeboksen, men foreløpig sitter de øvrige bankene på gjerdet, inkludert Norges største bank, DNB.– Noe av det siste en banksjef ønsker seg, er å miste markedsandeler. Men de kan heller ikke ta seg for lite betalt, forklarer Ringholm.DNB-sjef Rune Bjerke vil ikke kommentere hvordan hans bank prissetter sine boliglån, men minner om at det er viktig å ha en buffer.– Jeg vil bare gi et generelt råd til boliglånskunder: Det er ikke riktig å basere seg på at man vil ha så lave renter som nå i lang tid. Det er viktig for alle folk å ha noe å gå på for å være forberedt på svingninger i boliglånsrenten, sier Bjerke. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også