De yngste milliardærene

Fem under 30 år har en netto ligningsformue på over 1 milliard kroner.

Johan H. Andresen. Foto: Andreas Bondevik / Scanpix
Personlig økonomi

SalMar-arving Gustav Magne Witzøe (23) troner ikke overraskende øverst listen over milliardærene under 30 år. Selv om listen over unge milliardærer ikke er lang, sitter de fem arvingene på betydelige formuer, og hele tre av dem er helt i toppen på listen over Norges største nettoformuer .Ifølge skattelistene for 2015 sitter Witzøe på en formue på hele 9,84 milliarder kroner. Han følges av Andresen-arvingene Alexandra (20) og Katharina (21), som begge kan skilte med en formue på over syv milliarder kroner.Alexandra Andresen ble i mars kåret til verdens yngste dollarmilliardær av Forbes. Både hun og søsteren er fra i år av nykommere på listen over verdens dollarmilliardærer, og står oppført på 1.475. plass.Også to av arvingene etter dagligvaremilliardær Johan Johannson, Karl Edvard (20) og Finn Hartvig (22), kommer med på listen. De er begge oppført med en formue på drøye milliarden.I tillegg til de fem på listen må også Knut Nikolai Tønnevold Ugland nevnes. Han er født i 1986, og fyller dermed 30 år i år, men når på året er ukjent.Ugland står oppført med en lignet formue på 1,7 milliarder kroner. Han hadde ifølge skattelisten i fjor en inntekt på drøye 150 millioner kroner, og betalte knappe 55 millioner kroner i skatt.Han arvet sin formue etter sin bestefare, skipsreder og tidligere ordfører i Grimstad, Johan Jørgen Ugland. Etter hans død i 2010 ble det kjent at han hoppet over en hel generasjon i arvespørsmålet og lot barnebarnet arve hele shippingimperiet.

skattelistene
norges 400 rikeste
Nyheter
Personlig økonomi