Disse rikingene hadde 0 i inntekt

De har milliardformue og betaler millioner i skatt, men det hadde ingen inntekt i fjor. Her finner vi også hotellkongen Petter Stordalen.

Personlig økonomi

En hel rekke av Norges rikeste, hadde ifølge Skattelistene null i inntekt i 2015.Øverst på listen troner Kjell Inge Røkke, som på Kapitals 400 rikeste-liste i år ble kåret til Norges 10. rikeste. Men nettoinntekten i fjor var 0. Det samme var den for øvrig også for hans kone, Anne Grete Eidsvig, som betale 2 millioner kroner i skatt av en ligningsformue på 234,9 millioner kroner. Fjorårets likningstall viser at Røkke sitter på en formue på 9,8 milliarder kroner. Ifølge Kapital er Røkkes reelle formue imidlertid langt større, og magasinet har beregnet den til hele 17,2 milliarder kroner.Heller ikke eldste datter av Johan H. Andresen, Katharina Andresen (21), står oppført med en lignet inntekt i fjor. Sammen med lillesøster Alexandra Andresen (20), er Katharina arving til Andresen-formuen. Hun har tidligere studert i utlandet, men har nå flyttet hjem igjen, og har tidligere uttalt at hun trolig vil ende opp i familiens Ferd-konsern etter studier og arbeidspraksis.Like bak Andresen følger Tidemandsen-brødrene Øivind og Tore. De har siden 1980-tallet har bygd et av Norges største lavprisimperium under konsernparaplyen Dolphin, med eierandeler i kjeder som XXL, Expert, Skeidar og Home & Cottage.Videre følger Frode Teigen, som er en av aksjonærene i Egersund Group. Selskapet sitter på 51,1 prosent av aksjene i Akva Group, som leverer teknologi til fiskeoppdrett.Karianne Klaveness Holmen (35) er datter av Tom Erik Klaveness, og har ifølge Kapital en drøss med styreverv i familiens selskaper. Noen inntekt hadde hun imildertid ikke ifølge fjorårets ligningstall. Klaveness Holmen er også eier av selskapet Happy Horses som driver med oppdrett av hester.Petter Stordalen hører også med på denne oversikten. Han hadde 0 i inntekt, men hadde en nettoformue på 130.824.613 kroner og betalte med det 1.222.485 kroner i skatt.

skattelistene
norges 400 rikeste
Nyheter
Personlig økonomi