Fredag morgen kan du søke i skattelistene!

Natt til fredag offentliggjøres skattelistene igjen. Slik søker du i listene.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Fredag 14. oktober blir skattelistene for inntektsåret 2015 tilgjengelige for presse og publikum. Den nedadgående søketrenden blant folk flest fortsetter, opplyser Skatteetaten i en melding.Skatteetaten ser en betydelig nedgang i folks interesse for å søke etter informasjon om andres formue og inntekt, etter at ordningen med loggføring av hvem som søker i skattelistene trådte i kraft i 2014.– Antall søk er redusert til en tiendedel, antall søkere nær halvert og folk er ikke lenger like opptatt av å sjekke hvem som har sett på deres skattetall, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter.Siden oktober i fjor er det foretatt over 1,5 millioner søk i skattelistene på skatteetaten.no, fordelt på i underkant av 470.000 unike innlogginger. Tilsvarende tall for inntektsåret 2012 er 16,5 millioner søk fordelt på nær 927.000 unike innlogginger.  Hvordan søke i skattelistene? Skattelistene for inntektsåret 2015 vil bli tilgjengelig på skatteetaten.no. For å søke i skattelistene må du logge deg inn via ID-porten med MinID. Det er bare siste års skattelister som er tilgjengelig for søk.Du kan finne ut hvem det er som har søkt på deg i skattelistene. Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt på deg.På Hegnar.no kan du søke på skattelistene i hele Norge ved hjelp av et kart, på samme måte som i fjor.Pressen har egen avtale om bruk av skattelisterPressen får utlevert skattelister til journalistiske formål, men skriver under en avtale som regulerer bruken.– Pressen forplikter seg gjennom avtalen til at hele eller deler av skattelisten ikke skal legges ut på internett eller gis til andre, men kan omtale enkeltpersoner og publisere topplister, opplyser Mariken Holter. Hegnar.no vil dekke skattelistene fra fredag morgen. Følg med.

Nyheter
Politikk
Personlig økonomi