Hegnar om Trumps ville sexliv

«Clintons kvinnesyn og adferd var langt verre enn Donald Trumps», er budskapet fra Trygve Hegnar.

Hegnar om Trumps ville sexliv

Personlig økonomi

Dette var Trygve Hegnars leder i Finansavisen lørdag 15. oktober:Presidentvalgkampen i USA er hinsides det vi i Norge anser som en normal og fair valgkamp, og som vi har skrevet mange ganger, Donald Trumps taler og uttalelser, på alle politikkområder, er så dårlige, primitive og feilaktige at det er vanskelig å forstå at han er en vellykket forretningsmann. Donald Trumps kunnskapsnivå, særlig innen økonomi og internasjonal handel, ser ut til å være usedvanlig lavt.Donald Trumps kvinnesyn og holdninger til kvinner ser også ut til å være på et skummelt lavt nivå.Trump selv kaller uttalelser, fra 11 år tilbake, som er publisert av Washington Post, for «locker-room talk» (guttas garderobesnakk), og at de ikke kan tas alvorlig. Også det en dum unnskyldning. Donald Trumps holdninger er ikke gode.Men det begynner å bli dumt på pressens side også, når selveste The New York Times trykker påstander om hva Trump angivelig har gjort med en kvinne på et fly for 30 år siden. Avisen, som åpenbart fører et korstog på Hillary Clintons side, vet utmerket godt at påstanden aldri kan bevises eller verifiseres, og at den er nesten ødeleggende for Trump.Påstanden kan være sann, oppspinn, delvis sann eller helt misforstått (seksuell tilnærming kan være det). Samtidig kommer det i pressen påstander om andre ting som er mer enn ti år gamle, og pressen i USA har ingen motforestillinger mot å publisere hva som helst.Donald Trump selv mener det hele en konspirasjon fra pressens side mot ham. Også det feil.Det som kunne vært et tema i USA, men som merkelig nok ikke er blitt det, er om en president med et så skrekkelig kvinnesyn som det Trump har, likevel kunne blitt en god president.Og da er vi ved Bill Clinton og hans presidenttid. I ettertid er det en allmenn oppfatning at Bill Clinton var en god president for USA, og etterspørselen etter han som foredragsholder, også i Norge, er enorm og han får tre millioner kroner for et enkelt foredrag. Det blir penger av slikt.Men Clintons kvinnesyn og adferd var langt verre enn Donald Trumps.Mange kvinner har stått frem og hevdet at de er seksuelt trakassert eller misbrukt av Clinton, og han skal ha inngått forlik med minst en kvinne, og alle vet at han brukte en sigar på en ung kvinne på skrivebordet i Det ovale kontoret.«I did not have sexual relations with that woman» (Clinton).Poenget er ikke hvem som var eller er verst av Trump og Clinton – og uansett burde det ikke ramme Hillary Clinton nå – men pressen i USA, som synes gamle kvinnehistorier bør avgjøre valgkampen, ser ut til å sette én standard for Trump og en annen standard for Bill Clinton.Kanskje Donald Trump ville overrasket positivt som president, hvis rådgiverkorpset rundt presidenten er så godt som det burde være og trolig er, men det får vi nok ikke vite.Hillary Clinton leder så mye at Trump trolig ikke kan ta det igjen.Donald Trump har i første rekke seg selv å takke, og beskyldningen om at Hillary Clinton er en bedrager og kjeltring er så useriøs og skarp, at den nærmest innbyr til grove motangrep.Kvinnehistoriene hører hjemme i den kategorien.

Trygve Hegnar
donald trump
presidentvalg i usa
usa
bill clinton
Nyheter
Personlig økonomi
Leder