<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan det bli en slutt på togstreiken i kveld?

Møtet mellom partene i den fire uker lange togstreiken trakk som ventet i langdrag tirsdag ettermiddag. De fagorganiserte har lagt fram et forslag til løsning.

    Publisert 25. okt. 2016 kl. 17.41
    Oppdatert 25. okt. 2016 klokken 17.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord

    – Hvis vi skal få til noe, blir vi jo sittende litt, uttalte Norsk Lokomotivmannsforbunds leder Rolf Ringdal på veien inn til møtet hos Riksmekleren klokka 12 tirsdag.Etter over fem timer i forhandlinger var det verken brudd eller enighet.Etter snart fire uker håper både lokførerne og NSB at streiken som har lammet togtrafikken på Østlandet, nærmer seg slutten. Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, som representerer NSB, og LO Stat, der Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) hører til, møttes hos Riksmekleren.NLF la mandag fram et forslag til løsning overfor motparten. De takket ja til et tilbud fra mekler Dag Stousland om bistand.– Det er behov for noen avklaringer og presiseringer. Det har mekleren tilbudt partene å bistå med. Så får vi se hva det leder ut i, og om det er mulig å forhandle noe videre og finne en løsning, sa kommunikasjonssjef Gunnar Larsen i Spekter.Larsen ville verken si noe om forslaget fra motparten eller hva de uavklarte punktene består i. (©NTB)