Matthew setter SAS og Norwegian på bakken

Orkanen Matthew beveger seg med full styrke på vei mot Florida. Det fører til kansellerte flyginger fra Europa til Florida for SAS og Norwegian.

– Vi har tre flyvinger til Florida i dag som vi dessverre har måttet kansellere på grunn av orkanen. Det er unntakssituasjon der borte, så det er ikke mulig å opprettholde flygingene, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.Sandaker-Nielsen opplyser at for Norwegians del er det flygingene Oslo-Orlando, København-Fort Lauderdale og Paris-Fort Lauderdale som er kansellert.– Vi ser at det er en god del som allerede har booket om. I tillegg til full refusjon av billetten, kan den også endres. Vi ser også på muligheter til å sette opp ekstrasendinger for å hente passasjerene hjem, sier Sandaker-Nielsen.Også SAS har kansellert flere transatlantiske flyginger torsdag. Blant annet er morgenflyet mellom København og Miami kansellert. Det samme er flyet fra Miami til Oslo.– Det er i overkant av 400 passasjerer som berøres av dette, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til NTB.SAS har et håp om å igjen kunne operere rutene fra Europa til Florida fredag, men Johansen sier de avventer værsituasjonen og eventuelle beskjeder om ødeleggelser på infrastrukturen i Miami.Orkanen Matthew er ventet å treffe Florida rundt midnatt torsdag. (©NTB)


Les også