Nordea og Danske Bank går sammen om MobilePay

Målet er å gjøre MobilePay til den mest innovative, effektive og brukervennlige mobile betalingsplattformen for forbrukere og bedrifter i Norden.

Eivind Yggeseth
Personlig økonomi

Nordea og Danske Bank går sammen om MobilePay i Norge og Danmark, og inviterer samtidig andre banker inn i samarbeidet. Målsetningen er å gjøre MobilePay til den mest innovative, effektive og brukervennlige mobile betalingsplattformen for forbrukere og bedrifter i Norden, heter det i en pressemelding.Nordea og Danske Bank vil fra nå av være likeverdige distribusjonspartnere av MobilePay.MobilePay inviterer samtidig alle interesserte danske, norske og finske banker til å delta i partnerskapssamarbeidet rundt betalingsplattformen.- Med MobilePay har vi mulighet til å gi nordiske brukere og bedrifter et av verdens mest utbygde mobile betalingssystemer. Nye bankpartnere med direkte kundekontakt vil styrke utbredelsen og samtidig får MobilePay økt muskelkraft til å akselerere innovasjonen, slik at vi kan sikre den absolutt beste brukeropplevelsen, sier Danske Banks landsjef i Norge, Trond F. Mellingsæter.Felles løsninger til fordel for kundeneAdministrerende direktør for Nordea Norge, Snorre Storset, fremhever at det nye MobilePay-samarbeidet vil sikre Nordeas privat- og bedriftskunder adgang til markedets beste løsninger innen mobilbetaling.- Mobile betalingsløsninger har raskt blitt svært populære, og vi ser stor innovasjon i forhold til nye bruksområder. Det er avgjørende at bankbransjen nå klarer å finne frem til felles løsninger, til fordel for kundene, næringslivet og samfunnet, sier Snorre Storset.Gratis for kundene, bedre priser for bedrifterDanske Bank sørget med innføringen av MobilePay for at det ble gratis å bruke mobilbetaling i Norge. Det forblir også gratis når Nordea går inn i samarbeidet. Samtidig forventes det at økt utbredelse av løsningen vil føre til mer effektiv drift av MobilePay, som igjen vil muliggjøre lavere priser til bedrifter som benytter seg av MobilePay, heter det.Forventer flere banker i MobilePayDet forventes at flere andre banker i Danmark, Norge og Finland vil beslutte å delta i partnerskapssamarbeidet rundt MobilePay. Danske Bank går derfor nå i gang med å organisere MobilePay som datterselskap med et selvstendig styre. Banken vil samtidig gå bort fra å merke MobilePay som «by Danske Bank».

mobilepay
mobilbetaling
Nyheter
Personlig økonomi