Nordnet-kundene øker risikoen

Disse aksjefondene topper kjøpslisten.

September-statistikken fra Nordnet viser fortsatt sterk nettotegning. Totalt kjøpte privatpersoner fond for 227 millioner i løpet av måneden. 190 millioner fant veien til aksjefond, 94 millioner til rentefond, mens kombinasjonsfond ble nettoinnløst for 57 millioner kroner.- Kombinasjonen av stigende oljepris og utsikter til lave renter i lang tid frister kundene til å vekte seg opp i aksjefond. De øker risikoen, og stormer inn i aksjemarkedet, sier investeringsøkonom Tom Hauglund i en kommentar.Den økte risikoappetitten preger også listen over de mest kjøpte fondene.Fire av dem øverste på listen er aktivt forvaltede fond, som har høyere beta.- Det vil si at kundene ønsker at fondet svinger mer enn referanseindeksen. Som eksempel kan vi nevne Storebrand Vekst, DNB Nordic Technology, Alfred Berg Gambak og Forte Trønder. Dette er en trend vi har sett i år, at kundene er selektive og ønsker aktiv forvaltning. Og det er tydelig at fondene som presterer godt tiltrekker seg nye kunder, avslutter Hauglund.Mest kjøpte fond1) Storebrand Vekst2) DNB Nordic Technology3) DNB Global Indeks4) Forte Trønder5) Alfred Berg Gambak6) Nordnet Superfondet Norge 7) KLP Obligasjon 3 år8) KLP Obligasjon Global II9) KLP Aksjefremvoksende Markeder II10) Handelsbanken Nordiske SMBMest solgte fond1) Delphi Nordic 2) Forte Obligasjon3) Storebrand Global Verdi4) DNB Health Care5) Black Rock IIF World Gold Fund USD6) Holberg Rurik 7) Delphi Kombinasjon8) Franklin Gold & Precious Metals Fund9) JPMorgan Europe Small Cap Fund10) Templeton Emerging Markets Smaller Companies Fund


Les også