Ny rekord i Skandiabanken

Skandiabankens kunder liker gamle «travere».

Personlig økonomi

September-statistikk fra Skandiabanken viser at nettosparingen (tegning minus innløsning) gjennom spareavtaler steg 13 prosent fra samme måned i fjor.Ifølge Magnus Selven, leder for bankens finansrådgivere, har månedlig sparing i fond nå etablert seg på et historisk høyt nivå.- Der kunder tidligere ble stresset av ytre uro, ser vi nå at de i større grad sitter rolig i båten og heller øker sparingen enn å stoppe den. Det blir litt som når yngstemann endelig skjønner hva man alltid har sagt: «Bruk innsiden av foten, ikke tåa». Når kundene forstår mekanikken i markedet, ja, da går de lysere tider i møte, sier han i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.- Til tross for at høsten er over oss og man tradisjonelt ser store svingninger på børsen, påvirker det ikke sparingen negativt, fortsetter han.KostnadsfokusAv kundene i Skandiabanken som eier fond, har 68 prosent en fast månedlig sparing. Gjennomsnittsbeløpet er 1.540 kroner, mot ca. 900 kroner for resten av befolkningen.Blant fondene med høyest nettotegning i september er det banken kaller norske «travere» som DNB Global Indeks, etterfulgt av DNB Nordic Technology og Holberg Global. Forrige måneds friske pust, Forte Trønder, faller ut av listene.Trenden med høy tegning i indeksfond holder seg.- Vi ser at det er et fokus på lavkostnadsfond, og for kostnadsbevisste kunder er globale indeksfond gode valg, avslutter Selven.

skandiabanken
sparing
aksjefond
Nyheter
Personlig økonomi