Synes du pensjon er vanskelig?Du er ikke alene. I Skandiabanken hersker det oppgitthet over alle begrepene forbrukere serveres.- Et virvar av begreper- Det er ikke rart at de som trenger å spare mest, er dem som først mister interessen eller motet. Daglig blir man møtt av et virvar av mer eller mindre ubrukelige ord, sier mediekontakt Ole Bernhard Larsen til Hegnar.no.Han viser til begreper som levealdersjustering, hybridpensjon, fripolise, egenkapitalbevis og alleårsopptjening.- Men min personlige favoritt er "medregning av tjenestetid", sier Larsen.- Dette blir enkelt forklart til menigmann med at "tidligere tjenestetid og opptjent pensjon fra medlemskap i en annen privat foretakspensjonsordning medregnes i en foretakspensjonsordning, slik at arbeidstakeren ved lønnsøkninger også får regulert tidligere opptjening". Virkelig? spør han ironisk.Den gordiske knutenSkandiabanken mener det er unødvendig å gjøre pensjonssparing så komplisert.Larsen trekker en parallell med historien om Aleksander den Store, og hvordan han løste opp den tilsynelatende uløselige, gordiske knuten.Han tok det godt brukte sverdet sitt, og hugget den over.- Spranget fra Aleksanders sverd til dagens pensjonsutfordringer kan virke langt, men la meg prøve: Den gordiske knuten er dagens pensjonsutfordringer, sverdet er egen sparing. Verre er det ikke, hevder Larsen.Skandiabanken mener pensjonsutfordringen har en ganske enkel løsning for hver enkelt forbruker.- Start egen sparing i dag. Pennen er mektigere enn sverdet, hevdes det. I akkurat dette tilfellet velger jeg sverdet. Alle dagene i uken, avslutter en optimistisk Larsen overfor Hegnar.no.