Skattelistene for hele Norge i 2015

Her får du topplistene for alle landets fylker og kommuner, brutt ned på postnummer. 

Personlig økonomi

Skattelistene for 2015 ble lagt ut på Skatteetatens nettside natt til fredag 14. oktober. Der må man logge seg inn for å få sett noe som helst, og den som søkes opp vil få beskjed om hvem som har søkt.Her på Hegnar.no får du enkelt og greit topplistene for alle landets fylker og kommuner, brutt ned på postnummer, rangert etter Nettoinntekt, Formue og Skatt. 100 personer i fylker og 50 personer i kommuner.Det er bare å klikke seg frem i kartet under.Tips: Oslo er både en kommune og et fylke. For å få 100-listen må du velge Fylke før du klikker i kartet.Topplistene vises med følgende regler:Fylker: Topp 100Kommuner: Topp 50, men maks 5 % av antall skatteytere. Altså en kommune med 400 skatteytere skal kun ha topp 20.Postsone: Topp 15, men maks 5 % av antall skatteytere. Altså en postsone med 40 skatteytere skal kun ha topp 2. Postsoner med mindre enn 30 skatteytere får ikke topplister.- Visualiseringene (fargene) er basert på gjennomsnitt av henholdsvis inntekt, formue og skatt- I skattelistene fra Skatteetaten benyttes det postnummeret som var folkeregistrert på skatteyter på det tidspunkt skattelistene ble produsert. Datoen for dette var i år 28. september 2015. Dette får innvirkning på to ting i løsningen:Posten innførte nye postsoner 1. oktober. I og med at Skatteetaten valgte å produsere listene 28. september, så vil postsonene i kartet være de som var gjeldende FØR 1. oktober, slik at kartet stemmer med dataene.Personer som har flyttet og fått folkeregistrert adresse ett annet sted enn i skattekommunen for 2014, vil kunne finnes på topp-listene for postsoner i andre kommuner enn i skattekommunen.Et eksempel: En person X er på topplistene for Østfold fylke og Fedrikstad kommune. Skattekommunen er Fredrikstad kommune. Personen har flyttet til Sør-Trøndelag, og har nå registrert adresse på 7026 Trondheim. Person X vil da ikke være å finne på noen topplister i postsoner i Fredrikstad, men derimot på topplisten for 7026 Trondheim. Personen vil ikke være å finne på topplistene for Trondheim kommune eller Sør-Trøndelag Fylke.

skattelistene
norges 400 rikeste
Nyheter
Personlig økonomi