Søndagens aksjetips

Det kan nå være like før et meget viktig teknisk nivå brister på Oslo Børs.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Hovedindeksen stanget mot den tekniske motstanden på 633-nivået torsdag og snudde ned igjen fredag, etter å ha testet den lange fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Uken under ett ga en oppgang på 0,9 prosent, fra 622,69 til 629,39. Hovedindeksen er da opp 3,1 prosent siden nyttår.Oppgangen den siste måneden er på 1,1 prosent og de siste 12 månedene er Oslo Børs opp 2,7 prosent. Hovedindeksen ligger da 4,8 prosent under all-time high på 660,01 den 20. april 2015 (intradag høy var 666,68).Kommende ukeMed den positive undertonen i RSI-chartet, og RSI på oversiden av 50-nivået, er det fremdeles muligheter for at oppgangen kan fortsette, og etter at RSI brøt den første og korteste fallende trendlinjen, kom oppgangen til den neste tekniske motstanden på 633-nivået.Hvis hovedindeksen nå etablerer seg på oversiden av 623-625-nivået, samtidig som den lange positive undertonen i RSI-chartet holder, kan det være et godt utgangspunkt for videre oppgang.Og skulle hovedindeksen fortsette forbi 633-nivået vil det være et stort lyspunkt - og et nytt kjøpssignal. For at det skal skje må imidlertid den fallende trendlinjen i RSI-chartet trolig brytes - før eller samtidig med et brudd på 633-nivået. Oppgangen til tross er det ikke staket ut en ny retning. Det tilsier at oppgangen kan stoppe mot 633-nivået, men etter bruddet på 623- og 625-nivået ser det lysere ut enn for et par uker siden. Og for hver dag den positive undertonen i RSI-chartet får fortsette uavbrutt øker også sannsynligheten for videre oppgang til gamle høyder.Det store bildetForutsetningene for en videre oppgang til ny all-time high er fremdeles de samme.Faren for at hovedindeksen kan gjøre en stor sving ned igjen, er ikke over. Det at RSI stoppet mot den lange, fallene trendlinjen i toppen av RSI-chartet, var et lite svakhetstegn. Det kan også være et signal om at hovedindeksen kan fortsette sidelengs under 633-nivået en stund til før det brytes.I det ligger også en mulighet for at hovedindeksen kan falle tilbake og teste 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt. Sulle de bli brutt vil det utløse salgssignaler. Så lenge den positive undertonen i RSI-chartet holder kan det være en kjøpsmulighet, men skulle den bli brutt kan det endre det tekniske bildet totalt. Med den positive undertonen i RSI-chartet, og RSI på oversiden av 50-nivået, er det imidlertid fremdeles også gode muligheter for at oppgangen kan fortsette. Det betyr også at en ny nedtur kan stoppe over den forrige bunnen og være en kjøpsmulighet.RSI har brutt tilbake over 50-nivået, noe som tilsier økende stigningstakt og mulighet for videre oppgang, men RSI må også bryte den lange, fallende trendlinjen i toppen. Ved et brudd på den kan demningen briste, stigningstakten gjøre et nytt hopp og signalisere at hovedindeksen i første omgang kan fortsette opp til 643 og deretter 651 - og kanskje til og med gamle høyder fra april i fjor og all-time high.Men det kan fremdeles også være en stor omvendt hode-skulder formasjon vi har med å gjøre her, med halslinje på nettopp 633-nivået. Ved brudd på den vil det utløse et kraftig kjøpssignal med potensial opp til 751!

Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse