Søndagens aksjetips

Kanskje fredagens oppgang var et første signal om hva som kan komme?

Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Hovedindeksen har brutt den tekniske motstanden i 633-området og kan være i ferd med å etablere seg på oversiden. På samme tid stanger RSI mot den fallende trendlinjen, men har ikke klart å bryte skikkelig gjennom enda. Det er imidlertid en positiv undertone i RSI-chartet og så lenge den holder kan det bare være snakk om tid før det skjer. Og hvis/når det skjer kan veien ligge åpen mot de neste nivåene - og kanskje ny all-time high før nyttår.Uken under ett ga en oppgang på 1,3 prosent, fra 629,39 til 637,52. Hovedindeksen er da opp 4,5 prosent siden nyttår.Oppgangen den siste måneden er på 5,7 prosent og de siste 12 månedene er Oslo Børs opp 4,5 prosent. Hovedindeksen ligger da 3,6 prosent under all-time high på 660,01 den 20. april 2015 (intradag høy var 666,68).Kommende ukeMed den positive undertonen i RSI-chartet, og RSI på oversiden av 50-nivået, er det fremdeles muligheter for at oppgangen kan fortsette.Hvis hovedindeksen nå etablerer seg på oversiden av 633-nivået, samtidig som den lange positive undertonen i RSI-chartet holder, kan det være et godt utgangspunkt for videre oppgang.Og for hver dag den positive undertonen i RSI-chartet får fortsette uavbrutt øker også sannsynligheten for videre oppgang til gamle høyder.Det store bildetForutsetningene for en videre oppgang til ny all-time high er fremdeles de samme.Faren for at hovedindeksen kan gjøre en stor sving ned igjen, er ikke over. Det at RSI stoppet mot den lange, fallene trendlinjen i toppen av RSI-chartet, var et lite svakhetstegn. Det kan bremse oppgangen, men det kan også bare være snakk om tid før bruddet endelig kommer.Med den positive undertonen i RSI-chartet, og RSI på oversiden av 50-nivået, er det fremdeles også gode muligheter for at oppgangen kan fortsette. Det betyr også at en ny nedtur kan stoppe over den forrige bunnen og være en kjøpsmulighet.RSI har brutt tilbake over 50-nivået, noe som tilsier økende stigningstakt og mulighet for videre oppgang, men RSI må også bryte den lange, fallende trendlinjen i toppen. Ved et brudd på den kan demningen briste, stigningstakten gjøre et nytt hopp og signalisere at hovedindeksen i første omgang kan fortsette opp til 643 og deretter 651 - og kanskje til og med gamle høyder fra april i fjor - og all-time high.I tillegg kan det fremdeles også være en stor omvendt hode-skulder formasjon vi har med å gjøre her, med halslinje på nettopp 633-nivået. Ved brudd på den vil det utløse et kraftig kjøpssignal med potensial opp til 751!Kanskje fredagens oppgang var et første signal om hva som kan komme?

Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse