Støre tjente mest av partilederne

Jonas Gahr Støre (Ap) tjente mest av partilederne og nesten dobbelt så mye som statsminister Erna Solberg (H), viser skattetallene for 2015.

Personlig økonomi

Støre hadde en inntekt på 2,9 millioner kroner i fjor, og formuen økte fra 57 til 64 millioner kroner, skriver Nettavisen. Støres formue stammer fra familieselskapet Fermø.Statsminister og partileder Erna Solberg tjente vel 1,5 millioner i fjor. Rasmus Hansson (MDG) ligger på 1,3 millioner, mens Knut Arild Hareide (KrF), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) ligger på rundt en million i inntekt.Lavest av partilederne ligger Bjørnar Moxnes (Rødt) med en inntekt på vel 420.000 kroner.Solberg tjener best i regjeringenFor første gang er statsminister Erna Solberg (H) på inntektstoppen blant regjeringsmedlemmene. Årsaken er at utenriksminister Børge Brendes (H) inntekter faller kraftig.Brende har toppet regjeringens inntektsoversikt de to siste årene, ifølge VG. Dette skyldes fortiden som direktør i World Economic Forum (WEF). I 2013 tjente han over 4,7 millioner kroner og i 2014 cirka 2,6 millioner. I fjor var han imidlertid nede på en inntekt på 1,1 millioner og ble forbigått av sjefen. Erna Solberg tjente 1,5 millioner kroner i fjor.Landbruksminister Jon Georg Dale tjente minst av statsrådene i fjor, cirka 680.000 kroner, men så var han heller ikke statsråd mer enn de siste 14 dagene av året.De fleste i regjeringen har en inntekt på rundt en million kroner i fjor, ifølge VG. (©NTB)

skattelistene
jonas gahr støre
erna solberg
Nyheter
Personlig økonomi