Tror boligprisene vil stige videre i september

Meglertopper tror neste ukes boliprisstatistikk for september vil vise fortsatt sterk prisoppgang i hovedstaden.

(Finansavisen): – Historisk er normalen at prisene stiger i august og så flater ut i september, men slik tror jeg ikke det blir i år. Dette blir en høst utenom det vanlige når det gjelder prisstigning i Oslo, sier Grethe W. Meier, adm. direktør i Privatmegleren til Finansavisen.Onsdag neste uke kommer fasit fra bransjeorganisasjonen Eiendom Norge for hvordan boligprisene utviklet seg i september.I august steg boligprisene 2,8 prosent på landsbasis, mens de var opp 2,7 prosent i Oslo.– Hva tror du tallene som legges frem neste uke vil vise for september?– Jeg tror vi vil se at prisene stiger rundt 1 prosent på landsbasis, men at vi i Oslo vil se en oppgang på opp mot 2 prosent når man ser på de sesongjusterte prisene, sier Meier.Venter prisoppgangDet er adm. direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge som neste uke legger frem fasiten for september.– September er en måned som normalt er veldig flat prismessig. Det er en av de månedene hvor det selges definitivt flest boliger og aktiviteten er høy.– Hva venter du at tallene vil vise nå? For Norge under ett forventer vi at det blir en ganske normal måned, hvor prisene flater ut. For Oslo sin del derimot venter vi at prisene vil fortsette å stige, men ikke i samme grad som i august.LES OGSÅ: Fotballfrue blar opp 8,1 mill. for drømmebolig«Helt vilt»Adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom tror også på prisoppgang i Oslo i september, og for landet sett under ett.– Det er altfor få boliger til salgs i Oslo fremdeles og det er fortsatt helt vilt i hovedstadsmarkedet. Det er mange på visning og boligene går raskt. Man ser ingen tendenser til at det skal avta nå.Les også: Jan Fredrik Karlsen fikk solgt luksusbolig


Les også