Søndagens aksjetips

Det er fremdeles en liten mulighet for all-time high før nyttår, men det skal heller ikke mye til før det kommer en ny nedtur.

A trader reacts when he looks at his screens at the stock exchange in Frankfurt, Germany, Friday, June 24, 2016, when stock market plunged after Britain voted to leave the European Union. (Frank Rumpenhorst/dpa via AP) Frank Rumpenhorst
Personlig økonomi
Etter å ha falt 2,5 prosent for to uker siden steg hovedindeksen 2,3 prosent sist uke, fra 625,9 til 640,28Hovedindeksen er da opp 4,9 prosent siden nyttår. Oppgangen den siste måneden er på 0,1 prosent og de siste 12 månedene er Oslo Børs opp 2,6 prosent. Hovedindeksen ligger da 3,2 prosent under all-time high på 660,01 den 20. april 2015 (intradag høy var 666,68).Brukbart utgangspunktForrige søndag skrev vi at det kunne vippe begge veier og at det som måtte skje for å berge de positive utsiktene var at den positive undertonen ble bekreftet og at RSI brøt tilbake over 50-nivået. Det skjedde, og samtidig holdt den tekniske støtten på 623-nivået.Da er det teknisk motstand på 645-nivået som må brytes på stigende omsetning for å gi en ytterligere oppgang susbstans.
Med den positive undertonen i RSI-chartet er det fremdeles muligheter for at oppgangen kan fortsette, men her bør man fremdeles være ekstra på vakt.Neste lille tekniske motstand, over 645-nivået, kommer på 650, 655 og 660. De må brytes på stigende omsetning for å signalisere videre oppgang til all-time high.
Snur hovedindeksen ned igjen fra 645-nivået kan det utvikle seg til en liten dobbel-topp, og da ligger i så fall halslinjen på 625-nivået - med potensial ned til 605.Ny all-time high?Forutsetningene for en videre oppgang til ny all-time high er fremdeles de samme.RSI må trolig bryte den fallende trendlinjen i toppen, for å åpne for oppgang til ny all-time high. Og skjer det vil veien ligge mer eller mindre åpen.Det er en positiv undertone i RSI-chartet både på kort og lang sikt, men også her bør man være litt ekstra på vakt. Skulle RSI falle tilbake og bryte den positive undertonen vil det endre bildet, og da kan det åpne for en ny nedtur til 605-nivået.