Varsler om flom og full storm i helgen

Helgen byr på store mengder nedbør i nord og på Vestlandet, og det varsles om flomfare og full storm i fjellet.

– Både vi og NVE har sendt ut faremeldinger for Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane fredag. Her blir det mye nedbør og vind. Det vil bli full storm i fjellet, sier Espen Biseth Granan, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til NTB.Det er ventet mellom 60 og 80 millimeter nedbør i Trøndelag, mellom 70 og 100 millimeter i Møre og Romsdal, mens Sogn og Fjordane vil få mellom 90 og 120 millimeter nedbør i løpet av fredagen.Bisteh Granan opplyser at det blir mindre vær nord for Bodø, og Troms og Finnmark vil også kunne få en del pent vær. Østafjells blir det fredag stort sett overskyet med litt nedbør.SnøbygerOgså lørdagen vil være preget av nedbør og vind i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet, men vinden vil bli kaldere.– Det blir kaldere i hele landet lørdag på grunn av nordavind, og nedbøren kan fort bli til snø, sier Biseth Granan.Også Troms og Finnmark vil oppleve snøbyger, mens østafjells fortsetter det å være oppholdsvær.– Søndag roer vinden og været seg, men det vil henge igjen noen byger på Vestlandet og i Trøndelag. Og det vil fortsatt kunne komme noen snøbyger, sier meteorologen.OppholdsværInn i den nye uken vil været fortsette å variere, men det vil bli mindre nedbørsmengder, svakere vind og litt høyere temperaturer enn det vi så i helgen.– Været vil fortsette å være ustabilt i vest og i nord, mens Østlandet og Sørlandet vil få mest oppholdsvær og kanskje også litt sol innimellom, sier Biseth Granan.Han understreker at det ikke er noe snø i sikte med det første østafjells.