Hvordan vil DIN lønn utvikle seg i 2017?

Tradisjonen tro speiler verdens største arbeidsmarkedsundersøkelse, Randstad Workmonitor, de ansattes forventninger til et godt, nytt arbeidsår.Den ferske undersøkelsen viser at nordmenns forventninger om høyere lønn har steget med to prosentpoeng fra 2015 til 2016; 43 prosent av de norske respondentene i undersøkelsen svarer nå at de forventer lønnsøkning, mens bare 27 prosent tror på en engangsutbetaling i form av bonus. - Nordmenns forventninger ligger lavere enn det globale snittet i denne undersøkelsen, til tross for en liten økning i troen fra i fjor til i år. Halvparten av de over 28.000 ansatte i 33 land, som er med i undersøkelsen, tror på lønnsøkning, sier administrerende direktør Eivind Bøe i Randstad Norge i en melding.Størst er troen på lønnsøkning blant arbeidstagerne i India, der hele 92 prosent forventer høyere lønn. Lavest er troen i Hellas og Japan, der bare èn av fem tror på høyere lønn neste år.- Våre svenske kolleger har betydelig høyere forventninger enn oss. Her svarer 65 prosent at de forventer lønnsøkning. Norske arbeidstagere søker generelt trygghet og fleksibilitet i lønnssystemet, fremfor provisjoner og bonus. Bare 27 prosent svarer at de forventer bonus, og det tallet har ligget stabilt de siste fire årene, sier Eivind Bøe.54 prosent svarer at de tror bedriften de jobber i vil prestere bedre i det kommende året.Undersøkelsen sporer samtidig en gryende optimisme her hjemme; 58 prosent tror Norges økonomiske situasjon vil forbedres i 2017. Det er 14 prosent høyere enn på samme tid i fjor


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også