- Feil folk binder renten

Kredittsjef i SpareBank 1 Midt-Norge mener mange av de typiske fastrentelånekundene ville vært tjent med å ikke binde renten.

Personlig økonomi

Sparebanktopp mener mange av dem som binder boliglånsrenten hadde vært tjent med å la være, skriver Dagens Næringsliv.- Feil folk binder renten. Våre analyser viser at den typiske fastrentelånekunden har lav belåning og solid økonomi. I tillegg binder de bare i tre til fem år. I denne gruppen er det nok mange som ville vært tjent med å la være å betale en merpris for usikkerhet på flere tusen kroner i året, sier kredittsjef i SpareBank 1 Midt-Norge, Endre Jo Reite, til avisen.Han påpeker at de som burde binde renten er de med store lån og høy belåning, som ikke tåler en renteøkning. Reiter mener også at man bare bør legge fra seg troen på at man kan spare penger ved å binde renten.- Du kan ha flaks og spare betydelig hvis renten brått og uventet skulle stige, men når forventningene i markedet snur, øker fastrentene umiddelbart. Det er mest sannsynlig at du har høyere kostnader ved å binde renten enn ved å velge flytende rente, påpeker kredittsjefen overfor DN.

rente
fastrente
sparebank 1 midt-norge
endre jo reite
Nyheter
Personlig økonomi