Forbrukerrådet advarer mot betalingskrav for film

Et dansk advokatfirma har sendt ut betalingskrav i posten til tusener av nordmenn for ulovlig nedlasting av en film. – Ikke svar og ikke betal, er oppfordringen fra Forbrukerrådet.

Personlig økonomi

– Dette fremstår som et rent trusselbrev, hvor man forsøker å skremme kundene til å betale, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet.Kravet som er sendt ut, kommer fra det danske advokatfirmaet Njord Law Firm. De påstår at noen i husstanden har lastet ned filmen «London is falling» og tilbyr å avslutte saken mot en betaling på 2.700 kroner.– Kravet fremstår som urettmessig, og kan heller ikke sendes til inkasso. Selskapet har ikke nok beviser til å trekke de slutningene de gjør. Skulle saken mot formodning gå til retten, anbefaler vi deg å ta kontakt med Forbrukerrådet, heter det på Forbrukerrådets nettsider.– Å skremme potensielle kunder er ingen god strategi for å få på plass et forbrukervennlig og fremtidsrettet marked, sier Myrstad. (©NTB)

forbrukerrådet
film
Nyheter
Personlig økonomi