Fortsatt ingen utsikter til bedre skiføre på Østlandet

Det blir en mild helg, og meteorologene har ingen gladnyheter til skientusiaster i lavlandet på Østlandet. Det er ingen utsikter til mer snø i nær fremtid.

Foto: Scanpix

– Det er dårlig stelt med skiføret på store deler av Østlandet. Det kommer et lite dryss med snø i helgen, men ikke noen mengder som bygger løyper, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til NTB.Østlandet og Sørlandet får en skyet helg, og meteorologen mener det kan komme litt nedbør ut av disse skyene.– Jeg tror det blir regn på kysten. Hvor langt inn i landet og hvor høyt du må for å få snø, det gjenstår å se. Men det er ikke snakk om store mengder. Jeg tror ikke jeg hadde satset på skitur på søndag, sier Gislefoss.I lavlandet østafjells er det stort sett rulleski eller skiløyper på kunstsnø som gjelder for tida.MildtAlt i alt er det mildt i Norge nå. Torsdag formiddag var det ingen steder der det var registrert tosifret antall kuldegrader.– Det er generelt mildt over hele linja. Man skulle nesten ikke tro vi er i januar når man ser helhetlig på det, sier Gislefoss.Fredagen kan ellers by på tåke på Østlandet og vind opp i kuling langs kysten på Sørlandet. På Vestlandet blir det sol, men vind. Trønderne kan glede seg over fint vær med roligere vindforhold.I Nord-Norge har det vært mye regn og stor snøskredfare i slutten av uka. Nå ser det ut til å bedre seg. Sola kan titte fram i Nordland, mens det blir regn i Troms og Finnmark.Vått på VestlandetOgså i helga blir det skyet på Østlandet og Sørlandet. På Vestlandet blir det vått og kuling utsatte steder. Trønderne slipper litt billigere unna enn Vestlandet, her blir det mer opphold, ifølge meteorologen.– Nord-Norge kan også belaget seg på en skyet værtype. Det blir perioder med regn, og det blir lavere temperaturer så snøgrensa går nedover i Nord-Norge.SnøskredfareDen siste uken har det vært stor snøskredfare i det meste av Nord-Norge. Torsdag var det faregrad fire av fem i varselet fra Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE.De neste dagene vil nedbøren minke og faren for naturlig utløste skred minke, ifølge varsom.no. Skredfaren betegnes likevel som betydelig i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Ofoten, Salten og Svartisen. Folk oppfordres til å være svært varsomme i høyfjellet der fokksnøen kan være ustabil. (©NTB)