Slik styrer du unna gjeldsfellen

De som bruker kredittkort til løpende forbruk, kan veldig fort miste oversikten, påpeker forbrukerøkonom.

- Spesielt farlig er det at noen ser på kredittkortet som ekstra penger i stedet for et dyrt lån, som det i realiteten er hvis du ikke betaler tilbake i tide, sier forbrukerøkonom i Storebrand, Kristina Picard, til Dagbladet.35 prosent av norske husholdninger bruker kredittkort hver måned eller oftere, viser en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for avisen. Fem prosent bruker kredittkort daglig, mens 11 prosent bruker det hver uke.- Kredittkort kan være et godt valg når du betaler for reiser, ferierer utenlands eller handler noe på nettet, men de som bruker kredittkort til løpende forbruk, kan veldig fort miste oversikten sier Picard.Forbrukerøkonomen har ifølge Dagbladet tre tips til hvordan du styrer unna gjeldsfellen:

  • Ikke se på det som ekstra penger. Husk at debetkort med Visa langt på vei gir samme beskyttelse som et kredittkort.
  • Spør deg selv hver gang du vurderer kredittkortkjøp: Hvorfor kredittkort nå? (..) Er det ærlige svaret at du egentlig ikke har råd, selv når lønnen har kommet inn? Sett varen tilbake i hyllen.
  • En fast spareavtale hver måned sikrer deg en økonomisk buffer, så du ikke trenger å ty til kredittkort hele tiden.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker