Forslag om antibiotikamerking av kjøtt

Overlege Martin Steinbakk i Folkehelseinstituttet mener kjøtt bør merkes med hvor mye antibiotika som er brukt i produksjonen.  

I et intervju med Nationen sier overlegen at en merking kan bidra til at forbrukerne ser sammenhengen mellom billig mat og bruk av antibiotika i landbruket. Norge er ett av landene i verden som bruker minst antibiotika.– Det er veldig mye fokus på pris, men lite på hvor mye produksjonen lener seg på høyt forbruk av antibiotika for å hindre dyresykdommer, sier Steinbakk.Høyt antibiotikaforbruk fører til utvikling av livstruende bakterier. Mange land vi importerer mat fra har flere titalls ganger høyere forbruk av antibiotika enn Skandinavia.– Vi må tenke oss om når vi sier at vi ønsker å kjøpe billig mat fra et annet land, sier Steinbakk.  (©NTB)