Nordnets privatkunder fortsetter trenden, og nettotegnet fond for hele 152 millioner kroner i januar.Småsparerne har investeringsbanken dermed lagt bak seg nok en sterk måned, som ble preget av presidentinnsettelse i USA og innledningen av resultatsesongen.Oslo Børs endte måneden opp 1,3 prosent. - Sultne på risikoListen over de mest populære fondene gjenspeiler ifølge investeringsøkonom Tom Hauglund en høyere risikoappetitt blant Nordnet-kundene.- Overvekten av fondene som ble kjøpt i januar er igjen Norge-fond. Topp 3-fondene er norske fond, både passive og aktive. Dette så vi også veldig klart i desember, så optimismen for norsk økonomi og børs kommer helt klart frem i statistikken, sier han i en januar-oppsummering.Listen over mest solgte fond preges av obligasjons- og biotekfond.- Det samme så vi i desember-statistikken. Med stigende renter vil obligasjoner bli mindre attraktivt. I tillegg angriper Trump stadig helsesektoren i USA, og vil ha mer kontroll på den galopperende inflasjonen i medisinpriser, avslutter Hauglund.
Mest kjøpte fondMest solgte fond
1) Nordnet Superfond Norge2) Storebrand Vekst3) Forte Norge4) Storebrand Multifaktor5) KLP Aksje Global Indeks6) Alfred Berg Gambak7) KLP Aktiv Rente8) Holberg Norge9) Forte Obligasjon10) DNB Global Indeks1) KLP Obligasjon 3 år2) Delphi Nordic 3) DNB Health Care4) Nordea Stabile Aksjer Global Etisk5) Handelsbanken Europa6) KLP Obligasjon Global7) Holberg Kreditt8) Forte Trønder9) Storebrand Rente10) Holberg Triton