Dro kortet for 43,2 milliarder

Nets og BankAxept har lagt frem nye tall.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Tall fra Nets og BankAxept viser at betalingskortene i februar ble benyttet 133,3 millioner ganger, to prosent flere ganger enn i samme periode i fjor. Handelen med betalingskortene kom opp i 43,2 milliarder kroner i løpet av måneden.- Årsaken til at veksten er så lav, skyldes hovedsakelig at det var skuddår i fjor. Tar vi høyde før dette ville veksten vært omtrent som i januar, sier pressesjef Stein-Arne Tjore for Nets i Norge i en pressemelding.BankAxept-kortene ble i februar benyttet 116 millioner ganger, 1,1 millioner ganger mer enn i februar i fjor. Disse kortene sto dermed for drøye 35 milliarder kroner av handelen, omtrent det samme som i fjor.I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

kortbruk
nets
bankaxept
Nyheter
Personlig økonomi