Skagen-profiler slutter - suksessforvalter inn

Skagen mister flere forvaltere, men får en stjerne inn.

Vi har gjentatte ganger omtalt hvordan Øyvind Fjell har levert meravkastning til andelseierne i Delphi Nordic.Les også: Solgte seg kraftig ned i favoritt: - Aksjen er ingen hellig ku Nå overtar Håkon H. Sætre stafettpinnen, etter at Fjell har valgt å gå videre til ny forvalterjobb i Skagen Fondene, skriver Delphi Fondene på sine hjemmesider torsdag.- En attraktiv regionSætre har forvaltet Delphi Norge i over ni år, og starter i sin nye jobb fra dags dato.- Historien har vist at Norden er en attraktiv investeringsregion som passer Delphi-metoden meget godt. Arbeidsmetodikken vil være den samme, men det blir spennende å jobbe med et bredere investeringsunivers, sier Sætre i en kommentar.Fjell forvaltet Nordic-fondet i ni år, og innrømmer at han har blandede følelser.- Det er vemodig i forhold til å forlate en sterk fondsmerkevare med gode og kunnskapsrike kolleger, men også oppløftet i forhold til å ta fatt på nye utfordringer og et nytt mandat, sier han.Prosessen med å ansette ny hovedforvalter for Delphi Norge er igangsatt.Tar over Skagen VekstFjell går til jobben som forvalter for Skagen Vekst, der han starter opp 1. juli.Samtidig har Ole Søeberg og Geir Tjetland valgt å slutte som forvaltere i Skagen Vekst-teamet, når fondets kurs står i all-time high, skriver Skagen på sine hjemmesider.Søeberg slutter 1. april for å utføre investeringsrelaterte oppgaver i København, mens Tjetland fortsetter til 1. juli, da han vil forvalte egne penger. Alexander Stensrud fortsetter som forvalter på teamet.To til som slutterVidere slutter Erik Landgraff som porteføljeforvalter for vekstmarkedsfondet Skagen Kon-Tiki 1. april, for å starte i et Hong Kong-basert hedgefond.Fondet skal fortsatt forvaltes av hovedforvalter Knut Harald Nilsson og porteføljeforvalterne Kristoffer Stensrud og Cathrine Gether.Skagen er nå på jakt etter ytterligere en seniorforvalter til Kon-Tiki-teamet, og skriver at de vil annonsere dette etterhvert.Porteføljeforvalter Harald Haukås i eiendomsfondet Skagen m2 har også besluttet å forlate Skagen 1. april - for å forvalte egne penger.Han skal også begynne i en deltidsstilling som førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger. Fondet skal fortsatt forvaltes av Michael Gobitschek, som har forvaltet fondet siden oppstart.


Les også