Fem raske skattetips du kan spare tusener på

En halv times innsats er ofte nok, mener forbrukerøkonom.

Skattemeldingen for 2016 er mer forhåndsutfylt enn noen gang, men en undersøkelse Respons har utført for Sparebank 1 viser likevel at én av fire opplever det som svært eller ganske vanskelig å få alle fradragene de har krav på.20 prosent av de spurte svarer de regner med å gå glipp av mange eller noen fradrag og dermed betaler for mye skatt.- Det er helt unødvendig og lett å gjøre noe med. For de aller fleste er det ikke noe stort problem å få med seg alle fradragene de har krav på. En halv times innsats er ofte nok til å finne fradragene som sparer deg for skatt, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 i en kommentar.Fem raske skattetipsFor deg som ennå ikke har sjekket skattemeldingen, har forbrukerøkonomen fem raske tips som fort kan bety tusenlapper i spart skatt.1) Sjekk inntekten. Skattefrie frynsegoder og godtgjørelser kan være feilført som lønn.2) Før opp reisefradrag eller pendlerfradrag . Dette er ikke alltid ferdigutfylt. Du får fradrag hvis jobbreisen er minst 32 kilometer hver vei.3) Sjekk at alle utgifter til pass av barn er med. Oppgavene fra barnehage eller SFO har ofte mangler.4) Få med fradrag for fagforeningskontingent og gaver til frivillige organisasjoner (som er godkjent).5) Privat lån eller lån fra arbeidsgiver? Før opp renteutgiftene.Vi minner til slutt om at tirsdag 2. mai er siste frist for å endre og levere skattemeldingen, og ikke søndag 30. april.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også