KjøpLogg inn

Køer i Bergen før varslet lastebilaksjon

Grytidlig onsdag morgen var det saktegående kø og tett trafikk på flere veier inn mot Bergen. Mange ville trolig unngå den varslede kjør sakte-aksjonen.

Publisert 26. april 2017 kl. 08.15
Oppdatert 26. april 2017 klokken 08.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord

– På veiene i Åsane er det tett trafikk allerede. Det er unormalt så tidlig på morgenen, sa trafikkoperatør Kjell Larsen i Vegtrafikksentralen på Vestlandet til Bergens Tidende i 6.30-tiden.Også vestover fra Sotra sto køen nærmest stille.– Det ser ut til at mange kjører til jobb tidlig for å unngå aksjonen i dag. På alle innfartsårer er det mye trafikk, så selv om en hiver seg i bilen nå, må en forvente en del forsinkelser, sier Larsen.Bomstasjoner Fire eiere av transportselskaper i Bergen har varslet en kjør sakte-aksjon onsdag mellom klokken 7 og 10. De er sterke motstandere av planene om å sette opp nye bomstasjoner i bydelene i Bergen, som etter planen skal finansiere en rekke samferdselsprosjekter i byen de neste 20 årene.– Nå har vi betalt bompenger i 32 år allerede. Vi tåler ikke mer avgifter, sier Willy Padøy i Padøy Transport til Bergensavisen.Han sier planen var å kjøre i 25–30 kilometer i timen og avslutte aksjonen mellom 8.30 og 9. Mange steder, som Osveien