Nordnet-kunder kjøper mer fond

- Trenden er klar, sier Tom Hauglund.

Mars-statistikken fra Nordnet viser at privatpersoner nettokjøpte fond for sterke 99 millioner kroner.Oslo Børs endte svakt ned i mars, men hovedindeksen svingte mye på veien - mellom 677 og 708.Svingningene ble utløst av blant annet president Donald Trumps nederlag med ObamaCare i Kongressen, rentemøtet i USA, svekket tillit til OPEC som senket oljeprisen til 50 dollar, samt gevinstsikring i laks.- Overvekten av fondene som ble kjøpt i mars er i Delphi Nordic og DNB Teknologi. Begge er fond som kundene våre liker godt grunnet gode resultater over tid, sier Nordnets investeringsøkonom Tom Hauglund i en kommentar.ForvalterbytteDelphi Nordic fikk for øvrig ny forvalter i løpet av måneden, da det ble kjent at Øyvind Fjell skal prøve lykken i Skagen Fondene.Håkon H. Sætre, som selv har bunnsolide ti år å vise til i Delphi Norge, overtok i tømmene i Nordic-fondet med umiddelbar effekt.På listen over de mest solgte fondene lar han seg overraske av tilstedeværelsen til to av Nordnets bestselgere over lang tid: Forte Trønder og sjømatfondet Holberg Triton.- Trenden i mars er helt klart at nordmenn reduserer eksponeringen mot sjømataksjer, akkurat som aksjestatistikken viser, avslutter Hauglund.Mest kjøpte fond, mars1) Delphi Nordic 2) DNB Teknologi 3) Forte Obligasjon 4) Storebrand Global Multifaktor5) DNB Global Indeks6) Fidelity Technology Fund7) Nordnet Superfondet Norge8) Nordea Norge Verdi9) DNB Aktiv Rente10) Alfred Berg HøyrenteMest solgte fond, mars1) Forte Trønder2) Storebrand Vekst3) Forte Norge4) KLP Obligasjon5) Alfred Berg Gambak6) DNB SMB7) Skagen Kon-Tiki8) SEB Concept Biotech9) Holberg Triton10) KLP Aksje Europa Indeks