KjøpLogg inn

Søndagens aksjetips

Oslo Børs spratt opp og tok igjen fallet fra den foregående uken. Det utløste flere små signaler om at neste uke kan starte med oppgang.

Publisert 30. april 2017 kl. 07.53
Oppdatert 30. april 2017 klokken 08.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 411 ord
Tradere på børsen i New York - Foto: AP

Hovedindeksen steg 2,1 prosent sist uke, fra 683,02 til 697,66 og er dermed tilbake på samme nivå som for to uker siden.Hovedindeksen er da opp 2,0 prosent siden nyttår. Den siste måneden er den opp 2,6 prosent, og de siste 12 månedene er Oslo Børs opp 15,1 prosent. Til sammenligning var oppgangen på 5,9 prosent i 2015 og 12,1 prosent i 2016.Et par små lyspunktDen fallende trendlinjen i toppen av hovedchartet er fortsatt intakt, men hovedindeksen brøt sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt og utløste et lite kjøpssignal.Sannsynligheten for et fall tilbake til 200-dagers glidende gjennomsnitt og bunnen i trenden i løpet av løpet av mai ble med det også litt mindre.For å signalisere videre oppgang må imidlertid den fallende trendlinjen i toppen av hovechartet også brytes. Utviklingen i RSI-chartet åpner nå for det.RSI brøt gjennom 50-nivået og den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Det kan være signaler om at oppgangen kan fortsette kommende uke. Det forutsetter imidlertid at RSI ikke deiser ned igjen, men etablerer seg over 50-nivået og den fallende trendlinjen.Den nye, positive undertonen i RSI-chartet kan være et lite sikkerhetsnett, men faller RSI tilbake under 50-nivået bør man være ekstra på vakt.Ved eventuelle korreksjoner er det teknisk støtte på 687, 680, 675 og 665. Brudd på et eller flere av disse nivåene, og 50-dagers glidende gjennomsnitt, vil utløse små salgssignal.Brudd på den fallende trendlinjen i toppen av hovedchartet vil utløse nytt kjøpssignal og signalisere at all-time high er innen rekkevidde igjen.Det lange bildetSelv om hovedindeksen skulle falle til bunnen i den stigende trenden, kan det fremdeles være en kjøpsmulighet. Men med bare en kortsiktig positiv undertone i RSI-chartet er det langt fra noe trygt bet. I fjor høst mente vi at det var snakk om en stor omvendt hode-skulder i chartet. Vi antydet da at hovedindeksen kunne stige til 751 i løpet av det kommende halvannet året. Høyre skulder ble imidlertid etter hvert litt utydelig og komplisert og dermed slo vi fra oss den. Selv om høyre skulder ikke ble perfekt kan den fremdeles ha beholdt sin kraft og potensialet kan dermed fortsatt være opp mot 745 - 751 i løpet av 2017.Holder den stigende trenden er det fremdeles en mulighet for det. Men kommer det en korreksjon tilbake mot bunnen i den stigende trenden, og den fallende tendensen i RSI-chartet fortsetter, kan det bli lenge før vi får se 750. Da vil potensialet opp til 807 - i løpet av de kommende to årene - også kunne bli skjøvet ut i det uvisse.