Delphi stokker om i shipping

Forvaltere tok grep.

Håkon Hovengen Sætre og Espen Furnes leverte 1,8 prosent avkastning for Delphi Norge i april.Dette var litt svakere enn fondsindeksen på Oslo Børs, som steg 2,0 prosent.Så langt i år er fondet likevel opp 5,9 prosent, mot 2,7 prosent oppgang for referanseindeksen.Shipping tyngetDe 12 siste månedene har fondet steget 29,7 prosent, mot 15,8 prosent for fondsindeksen.Over tre år har Delphi Norge klart 14,3 prosent i snitt per år, mot 7,6 prosent for referansen.Ifølge forvalterne var det shipping som dro ned avkastningen, og særlig LPG-selskapene (liquefied petroleum gas) som tynges av svak rateutvikling.- Vi tror på volatile rater en stund til, men forventer også at en mer stabil oppgang er innen rekkevidde inn mot 2018, skriver de.Rir subsea-bølgenUtviklingen i oljeprisen la en demper på oljesektoren i april, men sektorfavoritt og fondets største posisjon Subsea 7 leverte likevel varene.- Kvartalsresultatene var langt over markedets forventninger, og igjen var det marginene som overrasket, heter det videre.Aksjen spratt opp over syv prosent på dagen tallene ble lagt frem.I finans endte (Delphi-eier, red. anm.) Storebrand og DNB for så vidt i minus, mens Skandiabanken var best i klassen med 10 prosent oppgang uten selskapsspesifikke nyheter.- For Storebrand var fallende renter noe negativt, samtidig som selskapet for første gang på lenge fikk en mer lunken mottakelse av kvartalsresultatene - selv om de kom inn over forventningene. Også DNB la frem tilfredsstillende resultater. Utlånstapene overrasket spesielt positivt, samtidig som rentenettoen viste bedring, skriver Hovengen Sætre og Furnes.Stokker om i shippingDuoen kan fortelle at fondet solgte seg helt ut av Songa Bulk i april. I spissen for rederiet står Arne Blystad og Herman Billung.- Selskapet har ikke fått kjøpt like mye tonnasje som forventet. Midlene brukte vi til å kjøpe oss opp i MPC Container Ships, et mindre containerselskap, kan vi lese.Delphi Norge var også med i børsintroduksjonen av Wallenius Wilhelmsen Logistics, som fikk en god mottakelse på Oslo Børs.- I tillegg gjorde vi en del mindre justeringer, blant annet kjøpte vi oss noe opp i Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 SMN, avslutter forvalterne.De fem største investeringene (per 30/4) i Delphi Norge er Subsea 7 (8,30 prosent), Norsk Hydro (7,98 prosent), Storebrand (7,44 prosent), DNB (6,23 prosent) og Yara (4,66 prosent).Ny forvalter ansattVi tar til slutt med at Hovengen Sætre, som har forvaltet Delphi Norge siden 1. desember 2007, overtok ansvaret for Delphi Nordic med virkning fra 23. mars.Dette skjedde samtidig som det ble kjent at Øyvind Fjell går til Skagen Fondene.Delphi kan nå melde at ny forvalter er ansatt for Delphi Norge, men at vedkommende vil introduseres senere, dog i god tid før han overtar forvalteransvaret 1. august.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også