Holberg satser på Selvaag Bolig

Høye utbytter forventes.

Holbergs nordiske aksjefond, Holberg Norden, steg hele 8,0 prosent i april.Til sammenligning var referanseindeksen VINX Benchmark Cap opp 5,3 prosent.Så langt i år er fondet opp 15,2 prosent, mot 12,4 prosent for referansen.Rir på subsea-bølgeDet siste året er avkastningen oppe i 25,0 prosent, som er 7,9 prosentpoeng bedre enn markedet.De siste tre årene er fondet også foran, med 16,4 vs. 14,6 prosent gjennomsnittlig årlig avkastning.Den fremste bidragsyteren de siste 12 månedene er Subsea 7.Andre vinnere har vært Alfa Laval (industri, Sverige), Valmet (industri, Finland), Vestas Wind Systems (energi, Danmark) og Hexpol (industri, Sverige).Novo Nordisk, Hennes & Mauritz og Mekonomen har trukket mest ned.Øyner høye utbytterForvalterne Robert Lie Olsen og Tony Fimreite valgte i april å selge seg ut av Multiconsult, mens Selvaag Bolig ble tatt som nytt selskap i porteføljen.- Vi forventer høy lønnsomhet på overleveringer i de kommende årene. Dette med bakgrunn i høy boligprisvekst i Oslo-regionen, samtidig som entreprenørkostnadene har vært stabile. Ved utgangen av 2018 forventer vi at selskapet haren bokført egenkapital på 35 kroner per aksje. I tillegg kommuniserer Selvaag Bolig at tomtebanken har en merverdi per aksje på 13 kroner utover bokført verdi, forklarer duoen.Videre viser de til at Selvaag Bolig vil innfri sitt obligasjonslån på 500 millioner kroner i juni 2017.- Låneavtalen har begrenset utbyttet til maksimalt 50 prosent av resultatet. Vi forventer høye utbytter fremover, heter det videre.Forvalterne legger også vekt på at toppsjef Baard Schumann eier 480.000 aksjer i selskapet, en post som i skrivende stund er priset til drøye 17,1 millioner kroner.De fem største investeringene i Holberg Norden (per 30/4) er Hoist Finance (inkasso, Sverige, 9,2 prosent), Vestas Wind Systems (9,1 prosent), Valmet (9,0 prosent), Subsea 7 (8,9 prosent) og Novo Nordisk (4,5 prosent).